Home

Particulieren

Ondernemingen

Overheden

Het recht

Het gerecht

Over ons

Stel uw vraag

Voorstelling
facebook facebook
  • Register

ACHTERGROND EN OPLEIDING

Joris Deene studeerde in 2002 af met grote onderscheiding als licentiaat in de rechten aan de Universiteit van Gent. Hij volgde eveneens een postgraduaat International Copyright aan de Universiteit van Amsterdam (IVIR).

Op 1 september 2002 startte hij op het advocatenkantoor Storme, Leroy, Van Parys.

Van 2002 tot 2010 was Joris Deene bovendien assistent aan de Universiteit Gent voor de materie informaticarecht, intellectuele eigendomsrechten en internationaal privaatrecht. Hij deed ook onderzoek aan het Max-Planck-Institut für Geistiges Eigentum, Wettbewerbs- und Steuerrecht te München in 2005. Hij heeft tientallen publicaties op het domein van de intellectuele eigendom op zijn naam staan en bereidt een doctoraal proefschrift voor.

Sinds 1 juni 2011 is Joris Deene als advocaat (associated partner) werkzaam binnen de advocatenassociatie Everest te Gent (Zwijnaarde)

Joris Deene wordt vaak geïnterviewd in kranten of televisiereportages over allerhande juridische aangelegenheden.
 

Mandaten

Joris Deene is naast advocaat ook erkend derde beslisser voor .be domeinnaamgeschillen (CEPINA).

Hij is eveneens gastdocent aan de Universiteit Gent voor het vak auteursrecht.

Hij zit ook in de redactie van De Juristenkrant en het Nieuw Juridisch Weekblad.

Hij is bovendien door de Minister van Economie benoemd in de Raad voor de Intellectuele Eigendom (FOD Economie), en is tevens lid van de Belgische vereniging voor het auteursrecht en de Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht.

Hij adviseert tot slot het Samenwerkingsverband Auteursrecht en Samenleving (SA&S).

Home

Particulieren

Ondernemingen

Overheden

Het recht

Het gerecht

Over ons

Stel uw vraag

Ons adres:
Bollebergen 2a bus 20
9052 Gent-Zwijnaarde
Contactgegevens:
Tel.: +32 (0)9 334 94 70
Fax: +32 (0)9 334 94 77
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Disclaimer

De informatie beschikbaar op of via deze website is louter van algemene aard en is uitsluitend bedoeld voor algemeen gebruik. De informatie is niet aangepast aan persoonlijke of specifieke omstandigheden, en vormt derhalve geen juridisch advies. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hoewel bij de samenstelling van de inhoud van de website de grootst mogelijke inspanning tot zorgvuldigheid is betracht, is het niet uitgesloten dat bepaalde informatie verouderd, onvolledig of anderszins onjuist kan zijn. Er worden dan ook geen garanties geven met betrekking tot de aard of de inhoud van de informatie op de website.

De website geniet auteursrechtelijke bescherming. Uw toegang tot de website en de aldaar ter beschikking gestelde informatie houdt geen enkele overdracht van enige intellectuele eigendomsrechten in. De informatie die u op of via de website ter beschikking wordt gesteld, mag enkel voor uw eigen interne doeleinden worden aangewend. U onthoudt zich ervan deze informatie of bestanden voor enige andere doeleinden te gebruiken, in het bijzonder door deze op commerciële wijze te exploiteren.