Home

Particulieren

Ondernemingen

Overheden

Het recht

Het gerecht

Over ons

Stel uw vraag

Notaris
facebook facebook
  • Register

De notaris is een door de Koning benoemde openbare ambtenaar. Hij heeft tot taak om authenticiteit te verlenen aan akten die door particulieren zijn opgesteld. De opdrachten die aan een notaris zijn toevertrouwd staan beschreven in de Organieke Wet Notariaat uit 1803. De gerechtsdeurwaarder speelt vaak een belangrijke rol in diverse juridische procedures (zoals zegellegging, beslag op onroerende goederen etc.). De notaris is enkel bevoegd in het gerechtelijk arrondissement waar zijn standplaats is gevestigd.

Het notariaat is op provinciaal vlak geregeld. In elke provincie bestaat er een Genootschap voor Notarissen. Elke notaris is lid van het provinciaal genootschap. Zij kiezen de leden van de Nationale Kamer van Notarissen die belast is met de tucht.

Meer informatie over de notaris is terug te vinden op de website van de Nederlandstalige notarissen.

Home

Particulieren

Ondernemingen

Overheden

Het recht

Het gerecht

Over ons

Stel uw vraag

Ons adres:
Bollebergen 2a bus 20
9052 Gent-Zwijnaarde
Contactgegevens:
Tel.: +32 (0)9 334 94 70
Fax: +32 (0)9 334 94 77
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Disclaimer

De informatie beschikbaar op of via deze website is louter van algemene aard en is uitsluitend bedoeld voor algemeen gebruik. De informatie is niet aangepast aan persoonlijke of specifieke omstandigheden, en vormt derhalve geen juridisch advies. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hoewel bij de samenstelling van de inhoud van de website de grootst mogelijke inspanning tot zorgvuldigheid is betracht, is het niet uitgesloten dat bepaalde informatie verouderd, onvolledig of anderszins onjuist kan zijn. Er worden dan ook geen garanties geven met betrekking tot de aard of de inhoud van de informatie op de website.

De website geniet auteursrechtelijke bescherming. Uw toegang tot de website en de aldaar ter beschikking gestelde informatie houdt geen enkele overdracht van enige intellectuele eigendomsrechten in. De informatie die u op of via de website ter beschikking wordt gesteld, mag enkel voor uw eigen interne doeleinden worden aangewend. U onthoudt zich ervan deze informatie of bestanden voor enige andere doeleinden te gebruiken, in het bijzonder door deze op commerciële wijze te exploiteren.