Home

Particulieren

Ondernemingen

Overheden

Het recht

Het gerecht

Over ons

Stel uw vraag

Arbeidshof
facebook facebook
  • Register

Organisatie

Per rechtsgebied is er een arbeidshof. België telt 5 rechtsgebieden en dus 5 arbeidshoven. Het arbeidshof bestaat uit magistraten die voor het leven zijn benoemd (raadsheren in het arbeidshof) en lekenmagistraten die tijdelijk benoemd zijn (raadsheren in sociale zaken). Het korps van de beroepsmagistraten bestaat uit een eerste voorzitter, kamervoorzitters en raadsheren in het arbeidshof.

Het arbeidshof bestaat uit verschillende kamers. Elke kamer bestaat uit een raadsheer in het arbeidshof en twee raadsheren in sociale zaken. In ieder arbeidshof is er een bureau voor rechtsbijstand.

Het OM bij het arbeidshof wordt waargenomen door de advocaat-generaal van het arbeidsauditoraat onder leiding en toezicht van de procureur-generaal (art. 145 Ger.W.).


Bevoegdheid

Het arbeidshof neemt kennis van het hoger beroep dat is ingesteld tegen beslissingen van de arbeidsrechtbanken (en hun voorzitters) (art. 607 Ger.W.)


Rechtsmiddelen

Tegen arresten van het arbeidshof kan een voorziening in cassatie worden ingesteld.

Indien u een advocaat zoekt om uw belangen voor het arbeidshof te behartigen, aarzel dan niet contact met ons op te nemen.

Home

Particulieren

Ondernemingen

Overheden

Het recht

Het gerecht

Over ons

Stel uw vraag

Ons adres:
Bollebergen 2a bus 20
9052 Gent-Zwijnaarde
Contactgegevens:
Tel.: +32 (0)9 334 94 70
Fax: +32 (0)9 334 94 77
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Disclaimer

De informatie beschikbaar op of via deze website is louter van algemene aard en is uitsluitend bedoeld voor algemeen gebruik. De informatie is niet aangepast aan persoonlijke of specifieke omstandigheden, en vormt derhalve geen juridisch advies. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hoewel bij de samenstelling van de inhoud van de website de grootst mogelijke inspanning tot zorgvuldigheid is betracht, is het niet uitgesloten dat bepaalde informatie verouderd, onvolledig of anderszins onjuist kan zijn. Er worden dan ook geen garanties geven met betrekking tot de aard of de inhoud van de informatie op de website.

De website geniet auteursrechtelijke bescherming. Uw toegang tot de website en de aldaar ter beschikking gestelde informatie houdt geen enkele overdracht van enige intellectuele eigendomsrechten in. De informatie die u op of via de website ter beschikking wordt gesteld, mag enkel voor uw eigen interne doeleinden worden aangewend. U onthoudt zich ervan deze informatie of bestanden voor enige andere doeleinden te gebruiken, in het bijzonder door deze op commerciële wijze te exploiteren.