Home

Particulieren

Ondernemingen

Overheden

Het recht

Het gerecht

Over ons

Stel uw vraag

Misdrijven strekkende tot verhinderen of vernietigen van het bewijs van de burgerlijke staat van kinderen
facebook facebook
  • Register

Misdrijf

De volgende handelingen worden bestraft (art. 361-367 Sw.):

  • Het niet aangeven van kinderen binnen de 15 dagen na de geboorte (zoals opgelegd door het Burgerlijk Wetboek)
  • Het niet afgeven van een vondeling binnen de 3 dagen aan de ambtenaar van de burgerlijke stand. Het is wel mogelijk om aangifte te doen en het akkoord te krijgen om het kind zelf voorlopig ten laste te nemen
  • Het verwisselen van een kind
  • Onderschuiving van een kind. Dit is het toeschrijven van een kind aan een vrouw die er niet van bevallen is (voorbeeld: een koppel gaat een kind als hun geboren kind aangeven, doch in werkelijkheid is het kind geboren bij een andere vrouw).
  • Het bewijs van de burgerlijke staat van een kind vernietigen of de opmaak ervan verhinderen
  • Opdracht geven tot één van bovenstaande misdrijven

Home

Particulieren

Ondernemingen

Overheden

Het recht

Het gerecht

Over ons

Stel uw vraag

Ons adres:
Bollebergen 2a bus 20
9052 Gent-Zwijnaarde
Contactgegevens:
Tel.: +32 (0)9 334 94 70
Fax: +32 (0)9 334 94 77
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Disclaimer

De informatie beschikbaar op of via deze website is louter van algemene aard en is uitsluitend bedoeld voor algemeen gebruik. De informatie is niet aangepast aan persoonlijke of specifieke omstandigheden, en vormt derhalve geen juridisch advies. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hoewel bij de samenstelling van de inhoud van de website de grootst mogelijke inspanning tot zorgvuldigheid is betracht, is het niet uitgesloten dat bepaalde informatie verouderd, onvolledig of anderszins onjuist kan zijn. Er worden dan ook geen garanties geven met betrekking tot de aard of de inhoud van de informatie op de website.

De website geniet auteursrechtelijke bescherming. Uw toegang tot de website en de aldaar ter beschikking gestelde informatie houdt geen enkele overdracht van enige intellectuele eigendomsrechten in. De informatie die u op of via de website ter beschikking wordt gesteld, mag enkel voor uw eigen interne doeleinden worden aangewend. U onthoudt zich ervan deze informatie of bestanden voor enige andere doeleinden te gebruiken, in het bijzonder door deze op commerciële wijze te exploiteren.