Home

Particulieren

Ondernemingen

Overheden

Het recht

Het gerecht

Over ons

Stel uw vraag

Nemen van gijzelaars
facebook facebook
  • Register

Misdrijf

Gijzeling is (art. 347bis Sw.):

  • het aanhouden, gevangen houden of ontvoeren van personen
  • om ze borg te doen staan voor een bevel of een voorwaarde
  • om een wanbedrijf of een misdaad voor te bereiden of te vergemakkelijken, of
  • de ontvluchting van daders voor te bereiden of te vergemakkelijken of,
  • de daders hun vrijlating te verkrijgen of hun straf te doen ontgaan


Straf

De straf is zwaarder als het slachtoffer minderjarig is of een persoon in kwetsbare toestand. De straf wordt ook zwaarder naarmate de gevolgen van de gijzeling ernstiger worden (foltering, verminking, dood, ongeneeslijk lijkende ziekte).

Er is een strafverminderende verschoningsgrond als de gijzelaar wordt vrijgelaten zonder dat er aan het bevel of de voorwaarde is voldaan.

Home

Particulieren

Ondernemingen

Overheden

Het recht

Het gerecht

Over ons

Stel uw vraag

Ons adres:
Bollebergen 2a bus 20
9052 Gent-Zwijnaarde
Contactgegevens:
Tel.: +32 (0)9 334 94 70
Fax: +32 (0)9 334 94 77
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Disclaimer

De informatie beschikbaar op of via deze website is louter van algemene aard en is uitsluitend bedoeld voor algemeen gebruik. De informatie is niet aangepast aan persoonlijke of specifieke omstandigheden, en vormt derhalve geen juridisch advies. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hoewel bij de samenstelling van de inhoud van de website de grootst mogelijke inspanning tot zorgvuldigheid is betracht, is het niet uitgesloten dat bepaalde informatie verouderd, onvolledig of anderszins onjuist kan zijn. Er worden dan ook geen garanties geven met betrekking tot de aard of de inhoud van de informatie op de website.

De website geniet auteursrechtelijke bescherming. Uw toegang tot de website en de aldaar ter beschikking gestelde informatie houdt geen enkele overdracht van enige intellectuele eigendomsrechten in. De informatie die u op of via de website ter beschikking wordt gesteld, mag enkel voor uw eigen interne doeleinden worden aangewend. U onthoudt zich ervan deze informatie of bestanden voor enige andere doeleinden te gebruiken, in het bijzonder door deze op commerciële wijze te exploiteren.